Beste leden van de Suster,

De feestdagen staan voor de deur en dit is het moment om jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Het zijn dagen om met familie en vrienden door te brengen, maar ook om bijzondere activiteiten te ondernemen, zoals lekker de natuur in of uzelf verrijken in de cultuurwetenschappen.
Denkt u daarbij eens aan het nieuwste boek van Ilja Leonard Pfeijffer: Grand Hotel Europa, waarin de vriendin van de hoofpersoon zegt: “Je zou de geschiedenis van Europa kunnen beschrijven als een geschiedenis van terugverlangen naar de geschiedenis.”Ook de moeite waard is een bezoek aan centraal museum in Utrecht, waar zojuist de tentoonstelling “Utrecht, Caravaggio en Europa” is geopend. U maakt dan kennis met de invloed die Caravaggio op de europese schilderkunst heeft uitgeoefend, in het bijzonder met drie Utrechtse caravaggisten.
Caravaggio 1000
Maar wat u ook gaat doen met de feestdagen, eerst noteert u natuurlijk 15 januari in uw agenda! Er gaat namelijks niks boven Europa behalve de nieuwjaarsbijeenkomst van Suster Bertken. Ik hoop u daar allemaal te mogen ontmoeten.

Namens de Suster nogmaals hele fijne feestdagen.

Manfred Weisz
Voorzitter