---

Herfstexcursie Hombroich en Düsseldorf
kunst, architectuur en natuur

Geacht lid,

In een ver verleden heeft de Suster al eens een excursie naar Insel Hombroich georganiseerd. Vele malen is voor een herhaling gepleit. Nu is het dan zover! Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober organiseert de Suster een excursie naar dit museumeiland bij Neuss in combinatie met een museumbezoek en een stadswandeling in Düsseldorf.

Voor degenen die nog nooit van Insel Hombroich hebben gehoord: dit unieke, uitgestrekte, rustgevende natuurgebied omvat een museum met een veelzijdige collectie met kunstwerken van Lovis Corinth, Hans Arp, Kurt Schwitters, Alexander Calder, Henri Matisse, Rembrandt, Yves Klein en Gotthard Graubner, en een voormalig Raketenstation met door bekende architecten gerenoveerde gebouwen. Meer info: http://www.inselhombroich.de/museum-insel-hombroich/museum/. We krijgen daar een rondleiding door een Nederlandstalige gids.

Aan de overkant van de Rijn biedt Düsseldorf de keuze uit meerdere musea, waarvan het Kunstpalast en de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen met K20 als belangrijkste locatie het meest tot de verbeelding spreken. Meer info: http://www.smkp.de/ en https://www.kunstsammlung.de/startseite.html. Aansluitend vindt een stadswandeling langs de architectonische hoogtepunten van de Altstadt plaats onder leiding van een Engelstalige gids.

De kosten voor deze tweedaagse excursie met één overnachting bedragen ongeveer € 135 per persoon. Inbegrepen zijn het vervoer (carpooling), entrees, lunch op Hombroich, overnachting met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer in Hotel Swissôtel Düsseldorf-Neuss of Holiday Inn Düsseldorf-Neuss. Niet inbegrepen zijn een gezamenlijk diner op vrijdagavond en eventuele drankjes. Uiteraard staat het iedereen vrij zelf vervoer en/of overnachting te regelen en is deze excursie desgewenst uit te breiden met een extra overnachting en zondag Düsseldorf.

Belangstelling? Laat dat dan weten door per ommegaande een mailtje te sturen naar cwsusterbertken@gmail.com. Dan kunnen we snel de verdere details van de excursie gaan regelen. Vanwege de rondleidingen is het maximum aantal deelnemers beperkt tot 25.

Hopelijk kunnen we nog profiteren van zonnig najaarsweer!

Hartelijke groet,

Ineke de Groot en Rick Ohm
namens het bestuur van Suster Bertken

---