---

Beste leden,

De jaarwisseling ligt reeds achter ons en ik wens u als trotse voorzitter van onze bloeiende vereniging een inspirerend, voorspoedig en gezond 2018 toe. We kijken terug op een succesvol jaar met vele bijeenkomsten en excursies van de werkgroepen en als hoogtepunt ons lustrum symposium over 100 jaar "De Stijl". Ook 2018 beloofd een bijzonder verenigingsjaar te worden. Op het programma staan weer vele activiteiten zoals een boekbespreking over het boek van Paolo Cognetti, een excursie naar Gent en Brugge naar de tentoonstellingen van Gerhard Richter en William Kentridge en een kunsthistorische reis naar Iran. Ik noem deze slechts als bijvoorbeeld. Het hele aanbod en meer informatie kunt u vinden op onze website.

Graag vraag ik nog even uw aandacht voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst op maandagavond 8 januari aanstaande. Er hebben zich al veel leden aangemeld, maar er is nog plaats over. Dus als u zin en tijd hebt om te horen welke unieke taal een cello spreekt en onder het genot van een hapje en een drankje elkaar wilt zien en spreken, geeft u zich gerust op en kom langs. U bent meer dan welkom.

Manfred Weisz

Voorzitter

---
Nieuwjaarsreceptie 2018 - De taal van de cello

Welke taal spreekt de cello? Welke functie heeft de cello in een ensemble of een orkest? Welke veranderingen heeft de cellomuziek ondergaan door de eeuwen heen?

Lees verder


---
Kennismakingsbijeenkomst

Maak kennis met nieuwe en ervaren leden en studenten.

Lees verder


---
Lezing over de totstandkoming van NPO programma 'Verborgen verleden'

Eindredacteur Jan van Holsteyn vertelt aan de hand van beelden over de totstandkoming van het programma.

Lees verder


---
Verslag 'Hebben we hier nu voor gekozen' van Wim van Dinten

Op 14 december bespraken we het boek Hebben we hier nu voor gekozen van Wim van Dinten. De auteur schreef eerder (samen met Imelda Schouten) het omvangrijke boek Voorbij het vanzelfsprekende en behandelde daarin het thema betekenisgeving. Het boekje dat we hebben besproken heeft hetzelfde onderwerp maar de omvang is tot een vijfde teruggebracht. De kern van beide boeken is de vraag …

Lees verder

---
Raphaël Rijntjes - De 'Eeuwige' Stijl: waardering, invloed en doorwerking in de architectuur.

Drs. Raphaël Rintjes gaf een boeiende uiteenzetting over de tijd waarin de architectuur van de Stijl tot ontwikkeling kwam en bloeide rond Utrecht. Met onder andere Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld. 

Bekijk de opname

 

---
Boekbespreking - Dwalen in het antropoceen van René ten Bos

Het antropoceen is het tijdperk waarin de mensheid als nooit tevoren zijn invloed op de aarde laat gelden

Lees verder


---