---
Lezing over de totstandkoming van NPO programma 'Verborgen verleden'

Jan van Holsteyn is eindredacteur van het programma Verborgen verleden. In dit programma gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Nu zullen velen interesse hebben in de afkomst van hun favoriete bekende Nederlander, maar als Cultuur Wetenschappers (in spe) zijn wij natuurlijk vooral geïnteresseerd in de totstandkoming van een dergelijk programma. Welk (wetenschappelijk) onderzoek gaat vooraf aan een uitzending? Welke keuzes worden hierin gemaakt?

Hij zal zijn verhaal illustreren met fragmenten uit het programma. Wil je het goed kunnen volgen dan helpt het als je het programma kent. Alle eerder uitgezonden afleveringen zijn hier te zien. Vanaf vrijdag 5 januari wordt om 21.05 uur op NPO2 een nieuwe reeks uitgezonden met dit keer: Dieuwertje Blok, André Kuipers, Irene Moors, Maurice de Hond, Richard Groenendijk en Armin van Buuren.

U kunt zich opgeven door €5 (€7,50 voor introducees) over te maken op bankrekening NL46 INGB 0008 0312 77 ten name van Suster Bertken, o.v.v. Verborgen verleden.

Lees verder

 

---