Operaclub

van Suster Bertken

Over de Operaclub

De operaclub wordt geleid door Joke Zagt. De activiteiten van de club beginnen dit semester met het jaarlijkse gezamenlijke miniproject met de filmclub.

De film- en de operaclub streven ernaar om elk jaar in een miniproject een opera te beluisteren en te bekijken en een film die me de opera verband houdt. Dit jaar is het thema van het project Don Quichot. Donderdag 26 november gaan we een documentaire bekijken over de spectaculaire mislukking van de verfilming van Don Quichot door Terry Gilliam (van Monty Python) met Johnny Depp in de hoofdrol. Gilliam staat bekend om zijn filmische mislukkingen. Er zijn veel meer documentaires over het al dan niet gelukt produceren van films: bijvoorbeeld Apocalyps now en Fitzcarraldo. Maar deze documentaire over Gilliams mislukking staat garant voor een boeiende avond over filmisch strijden tegen windmolens.

Jules Massenet heeft een zeer boeiende operaversie gecomponeerd die losjes gebaseerd is op het boek van Cervantes. Toen Massenet de opera schreef, leed hij soms aan persoonsverwarring: hij raakte verliefd op de sopraan die de rol van Dulcinée zou zingen en meende zelf Don Quichot te zijn. Joke oriënteert zich op mooie uitvoeringen op cd en dvd voor ons, waarvan we, D.V., op 7 januari zullen kunnen genieten.

En dan is er ook een ballet van de choreograaf Petipa (favoriet van het hof in Petersburg) op muziek van Ludwig Minkus. Een paar jaar geleden is die in de Stopera uitgevoerd door het Nationale Ballet met Karel de Rooy en Peter de Jong (Mini en Maxi) in de niet dansante hoofdrollen. Zeer ontroerend, weten wij uit eigen ervaring. Die willen we op 3 maart bekijken in het kader van het project. Weliswaar hebben we geen balletdeskundige voor een inleiding, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn.
Nadere informatie over aanvangstijden volgt nog. Houd de website in de gaten.

Leden van Suster Bertken die mee willen meedoen kunnen zich daarvoor aanmelden bij cwsusterbertken@gmail.com. Dit jaar zijn er geen kosten aan deelname verbonden.

Laatste nieuws

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Interessante video’s