Zaterdag 23 juni hebben we als vereniging het studiejaar 2017/2018 afgesloten met een excursie naar Het Depot/Villa Hinkeloord in Wageningen.

Met uitzicht over het prachtige Arboretum De Dreijen, begon de dag met koffie en gebak. De gastvrouw van Het Depot gaf een korte introductie over de geschiedenis van het gebouw en het ontstaan van de bijzondere collectie beeldhouwkunst waarin de mens en de menselijke maat centraal staat. Ze gaf uitleg bij een werk van Novello Finotti en maakte ons enthousiast over Madonna der dagen van Gerhard Lentink. Daarna leidde Ineke van Elk (lid van Suster Bertken) ons enthousiast door de tijdelijke tentoonstelling “De beeldhouwer ten voeten uit” met onder andere kleurrijke schilderijen van Peter Keizer. Alle gasten lieten zich daarna verrassen door de vaste collectie: door de vele kunstwerken zelf en door de grote variatie in materialen. En voor studenten van Cultuurwetenschappen is het wel echt wennen dat je hier de beelden mag ‘aaien’.

Niet alleen de collectie is prachtig om te zien, ook het gebouw van Het Depot is bijzonder mooi vormgegeven. De bescheiden en heerlijke lunch vormde de gezamenlijke afsluiting van deze dag.

Binnenkort

Recente berichten

Nóg meer nieuws