Het symposium op 25 november was een groot succes. Alles klopte die dag: de ontvangst en de verzorging in het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) aan het Domplein was voortreffelijk, de inleiders inspirerend, de middagactiviteiten vol variatie en verrassing, zelfs het weer werkte mee.

De twee inleiders van de ochtend gaven een boeiende uiteenzetting over de tijd waarin de Stijl tot ontwikkeling kwam en bloeide. Opnames van de lezingen van beide inleiders, Muriel de Beer over de schilderkunst en Raphael Rijntjes over de architectuur en bouwkunst worden binnenkort gepubliceerd op onze website.

De verschillende activiteiten van het middagprogramma, waarbij we in drie groepen uiteengingen naar het Rietveld Schröderhuis, het Centraal Museum en per fiets langs huizen en wijken van het Nieuwe Bouwen leidden na afloop tot een geanimeerde uitwisseling van ervaringen. Paul van den Hoorn zorgde voor certificaten voor de OU-studenten die daar prijs op stelden. Tevreden en voldaan rondden we rond half 6 een lange dag af.

Al met al een zeer geslaagde dag en een waardige invulling van ons 5e lustrum!

Voor wie nog niet genoeg heeft van de Stijl, ga naar Bye Bye De Stijl in het Centraal Museum van 16 december 2017 t/m 4 maart 2018.

Binnenkort

Recente berichten

Nóg meer nieuws